Здоров'я

Біофлавоноїди – що про них варто знати?

Біофлавоноїди – це речовини природного походження, які благотворно впливають на імунну систему організму людини. Цікаво, що вони містяться у фруктах і овочах і відповідають за їх соковиті, яскраві кольори. Завдяки багатим властивостям їх почали використовувати в різних видах дієтичних добавок, а також у дуже важливій формі профілактики раку.

Біофлавоноїди – це органічні хімічні сполуки, які також зустрічаються в рослинах, і на даний момент їх ідентифіковано близько 8000. Вони не тільки відповідають за колір овочів і фруктів, а й захищають їх від забруднення повітря, а також від різних видів комах і грибків. Цікаво, що вони також є природними антиоксидантами, і саме тому варто дізнатися про них більше.

Де вони зустрічаються і які природні джерела біофлавоноїдів?

Біофлавоноїди містяться у найвищій концентрації у зовнішньому шарі всіх видів овочів, фруктів і рослин. Прикладом їх багатого джерела є яблуко, а біофлавоноїди, що містяться в його шкірці, є причиною того, що цей фрукт рекомендується їсти без шкірки. Крім того, сильні речовини цього типу, що володіють протизапальними властивостями, містяться в арніці гірській, бузку білому і фіалці триколірної.

Однак варто також зазначити, що біофлавоноїди з властивостями, пов’язаними з раком, також містяться в наших улюблених напоях, таких як чай, какао, йерба мате тощо. Інші джерела включають оливкову олію, горіхи, виноград і ягоди. Звичайно, це лише приклади, які показують, що біофлавоноїди містяться в багатьох різних продуктах, які споживаються щодня, і якщо ні, ви можете почати без особливих проблем.

Завдяки своїм оздоровчим властивостям біофлавоноїди все частіше зустрічаються у всіх типах дієтичних добавок. Однією з найкращих комбінацій біофлавоноїдів у дієтичних добавках з іншими речовинами є ті, які також мають антиоксидантні властивості.

Якими властивостями володіють біофлавоноїди?

Деякі з них уже звучали. Перш за все, мова йде про їхні антиоксидантні властивості, які захищають від окислювального стресу, а також інших шкідливих наслідків метаболічних змін організму. Загалом вони зміцнюють імунітет і мають протизапальні властивості. Однак біофлавоноїди також особливо цінуються за свої протиракові властивості, якими вони зобов’язані наявності поліфенолів.

Крім того, завдяки цим сполукам вони також допомагають ущільнити кровоносні судини. Все це дозволяє широко використовувати біофлавоноїди в сучасній медицині. Однак варто пам’ятати, що це не єдині сполуки, які дозволяють піклуватися про своє здоров’я, а також ефективні в профілактиці раку.

Ольга Шевченко

Ольга Шевченко

25-річна пристрасна прихильниця здорового способу життя. Завела свій блог, щоб у своїх статтях пропагувати фізичну активність і здорове харчування.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *